Leerlingen over De Duig

Ik houd het kort en bondig:
Mijn ervaringen met de teken- en schilderlessen in Galerie De Duig zijn positief en ik ga gemotiveerd en met plezier naar de lessen.

Wilco Ferment

Galerie De Duig is meer dan alleen een ruimte waar schilderlessen en workshops gegeven worden. Het is een pand waar de muren vol zitten met herinnering, gelach en een traan. Er zijn honderden exposities gegeven in de loop der jaren en ontelbaar veel leerlingen is de kunst van het schilderen bijgebracht.

Eerst start je met tekenen en kleurpotlood. Dat vond ik in het begin raar, maar naar mate ik beter werd kreeg ik er steeds meer lol in en snapte ik waarom het belangrijk is. Ik zou het niet hebben willen missen. Nu, twee jaar later, maak ik al -naar mijn mening- prachtige stukken. Te danken aan Robert. Hij geeft les in zijn eigen stijl. Je werkt op je eigen tempo en ik vraag me wel eens af wat kan hij niet?
Zelf ervaar ik de groep ook als groot onderdeel van het plezier en de lol die ik heb gevonden in de schilderkunst. De Duig is een hele leuke plek om meer te leren, zowel voor de beginnende als de ervaren kunstenaar.

Kelly Markus

Tijdens de eerste les dacht ik: “Wat is dit!?” Maar als je eraan gewend bent zijn het fijne lessen.
De lessen kunnen heel zen zijn, maar dat is niet altijd zo!
Robert legt goed uit, met veel humor.
Er zijn veel cursisten die al jaren les hebben én het leuk blijven vinden, dus dat zegt genoeg.
SUPERLESSEN!

Debbie Jumelet

Als (oud)leerling blijft, buiten de begeleiding om, vooral de ontspannen sfeer bij. Het is als beginner belangrijk om je op het gemak te voelen en je onder te laten dompelen in een warm bad. Voor Robert maakt het niet uit, uit welk nest je komt en of je verder in ontwikkeling bent dan een ander; onderscheid wordt niet gemaakt. Resultaat komt vanzelf.

De opbouw van het lesgeven is prima. Leer eerst je potlood maar hanteren om vervolgens over te gaan op kleurpotlood, aquarel en olieverf. Wees niet ongeduldig, de expert ziet op het juiste moment wanneer je in het volgend badje kan. Het eindresultaat waar een ander en jijzelf tevreden over kunnen zijn komt vanzelf. Maar ga wel mee met de humor in de groep.

Bedankt Robert!

Hennie Oomen

Bij De Duig heerst altijd een ontspannen sfeer. Men oordeelt niet over elkaars werk, maar probeert elkaar te verbeteren. Dit onder het bezielende toezicht van Robert, één van de meest getalenteerde mensen die ik ooit heb ontmoet. Alleen al door het kijken naar hoe hij werkt leer ik zoveel. Hij neemt de tijd voor je en is altijd geduldig. Geen vraag is teveel; er is altijd tijd voor uitleg. Eén van mijn beste beslissingen is dat ik bij hem ben gaan tekenen. Ik heb mezelf meer ontwikkeld dan ik ooit voor mogelijk hield. Ik gun iedereen die wil tekenen of schilderen een plekje bij deze galerie.

Steven Ouwersloot

Tientallen jaren geleden, als mijn pad en dat van De Duig zich weer eens kruisten, keek ik nieuwsgierig naar binnen. In mijn herinnering zag ik een diversiteit aan mensen die allen met de meest diverse tekeningen en schilderijen bezig waren. “Ooit ga ik dat ook leren”, dacht ik dan en banjerde verder.

Ooit kwam een paar jaar geleden toch nog vrij onverwachts. Nadat ik via Facebook op een expositie in de galerie was geattendeerd ben ik die gaan bezoeken. Het klikte wat mij betreft en ik heb mezelf toen ook spontaan als leerling aangemeld.

De eerste les op dinsdagmorgen was ik behoorlijk ‘opgewonden’, maar dat ging snel over door de ontspannen en ongedwongen sfeer die er heersten. Mede daardoor, en door de lessen van Robert -die door soms maar een kleine aanwijzing te geven of juist helemaal geen het ‘proces’ de goede kant op stuurde- kreeg ik vertrouwen in mijzelf en was ik niet bang om fouten te maken. Ik leerde hierdoor te zien, in plaats van te kijken. Dat is voor mij toch wel één van de mooiste lessen. Ook leerde ik dat tekenen vaak een oefening in geduld is, waar geen enkele yogales of mindfulnesstraining tegenop kan.

De contacten tussen de leerlingen onderling zijn altijd leuk, ontspannen en heel leerzaam. Ik heb tijdens de lessen dan ook heel bijzondere mensen leren kennen.

Beter of slechter bestaat niet, anders wel, dat is voor mij een mooi adagium gebleken.

Bedankt voor het vertrouwen en de liefde Robert.

Leo van Vliet

Pin It on Pinterest

Share This