Home » Voorgaande exposities » John Laurens

John Laurens

7 t/m 29 april 2018

John Laurens (autodidact) is één van de drie oud-leerlingen die dit expositieseizoen hun werk zullen tonen in Galerie De Duig.
Wat niet iedereen weet, of zich zal kunnen herinneren, is dat Laurens in 1988 al eerder in De Duig heeft geëxposeerd, precies 30 jaar geleden. Hoogtijd dus voor een nieuwe expositie in deze galerie!

John schildert sinds 1968, maar in 1984 koos hij ervoor om lessen te volgen bij Aad Hofman en Dick Kats, beiden zijn onlosmakelijk verbonden aan Galerie De Duig. Zij begonnen in die tijd net hun kennis en technieken over te brengen op beginnende en gevorderden leerlingen. John Laurens is hiermee een leerling van het eerste uur, maar ook één van de velen die de lessen hebben gevolgd en techniek en kennis hebben opgedaan, om dit vervolgens eigen te maken en zich verder te ontwikkelen.
Laurens viel destijds eigenlijk direct al op door zijn eigen handschrift in zijn werken. Hij kijkt en ziet, om dit vervolgens te vertalen naar doek, paneel of papier.

Inmiddels, vele jaren later, heeft John op verschillende locaties verspreid in de regio en daar buiten zijn werk mogen tonen. Samen met zijn vrouw Monique Breve begon hij Atelier L’Arbre. Ook gaven zij in Vlaardingen en Schiedam workshops en teken- en schilderlessen. De teken- en schilderlessen worden tegenwoordig nog steeds gegeven, maar dan vanuit eigen atelier in Vlaardingen.

Laurens heeft ooit een portret mogen schilderen van Dokter Moerman. Dit schilderij is aangekocht door Museum Vlaardingen en daar te bewonderen.

 

Deze expositie duurt van 7 t/m 29 april 2018
en wordt geopend door Robert Daalmeijer, docent en galeriehouder.

Tijdens deze expositie is de galerie iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie:
www.galeriededuig.nl of www.john-laurens.com.

Pin It on Pinterest

Share This