Home » Voorgaande exposities » Cor Maarleveld exposeert

Cor Maarleveld exposeert

4 t/m 26 augustus 2018

Vanaf zaterdag 4 augustus zal de Vlaardingse kunstenaar Cor Maarleveld exposeren in Galerie De Duig

Cor Maarleveld (1939) kreeg bekendheid met het tekenen van veel plekjes en gebouwen in Vlaardingen, dit in het kader van de Cartotheek Vlaardingen, een reeks gedrukte kaarten die destijds werden uitgegeven door drukkerij Arie Ouwendijk, naast de molen Aeolus op de Korte Dijk. Minder bekend, waarschijnlijk, zijn de vele pasteltekeningen die hij in de afgelopen jaren maakte.  Het wat eigenzinnige materiaal pastel waar betrekkelijk weinig kunstenaars mee werken, is voor Cor Maarleveld het medium om verfijnde landschappen, dierportretten en onderwerpen mee te maken. Juist die vrijwel eindeloze mogelijkheid die pastel hem bood, zorgde ervoor dat hij vele jaren met veel plezier hiervan gebruik maakte.

Deze expositie geeft een overzicht van de vele jaren bezig zijn met het ambacht van en als tekenaar.
Een kanttekening: Wegens de bijzondere omstandigheden dat Cor, samen met zijn partner Joop van Dorp, gaat verhuizen van de Vlaardingse Markt naar Holy Zuid, betekent dat hij graag wat van zijn werk kwijt wil. Hij biedt dan ook werken aan op deze expositie met in sommige gevallen voor de helft van de oorspronkelijke prijs. Een buitenkansje voor bezoekers van deze expositie! Koop nu dus een sterk verlaagd geprijsd werk van Cor Maarleveld. Het scheelt hem veel gesjouw naar de nieuwe flat.
Hij exposeert uiteraard ook ander werk, aquarellen, schilderijen en tekeningen.
Voor Galerie De Duig is Maarleveld geen onbekende. Hij exposeerde er al vaker; het werk dat er nu hangt is wederom zeker een bezoekje meer dan waard!

Deze expositie wordt geopend op zaterdag 4 augustus 2018 om 16:00 uur
door ds. Jan de Geus predikant in Vlaardingen en daarnaast een goede vriend van Cor.
U bent uiteraard en zoals altijd van harte welkom.

Galerie De Duig is tijdens deze expositie (4 t/m 26 juli 2018)
elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Pin It on Pinterest

Share This