Home » Voorgaande exposities » Cats and Close ups, Louise Plomp-De Gooijer

Cats and Close ups, Louise Plomp-De Gooijer

2 t/m 24 juni 2018

Louise Plomp-De Gooijer is de tweede oud-leerling van Galerie De Duig die dit expositieseizoen haar werk zal tonen. Meerdere galeries hebben haar benaderd om haar werk te mogen exposeren, maar docent en galeriehouder Robert Daalmeijer van Galerie De Duig kreeg de eer!

Plomp-De Gooijer is zolang zij zich kan herinneren bezig met tekenen. Sinds de lagere school nam dit heel serieuze vormen aan, vanaf dat moment al met oog voor detail en het streven naar een zo realistisch mogelijke weergave. Vooral portretten hadden haar voorkeur, in zowel grafiet- als kleurpotlood.

Geboeid door het realisme en de drang naar het schilderen is zij een aantal jaar geleden de lessen gaan volgen bij Galerie De Duig. “Nu, heel wat jaren later, kan ik zeggen dat ik niet alleen heb leren schilderen, maar ook nóg beter heb leren kijken onder begeleiding van Robert Daalmeijer”, aldus Louise.
Inmiddels is zij geen leerling meer van Galerie De Duig, maar zij heeft wel altijd het contact behouden. Uiteindelijk is zo het idee ontstaan om haar werk in de galerie te exposeren. Dat dat moment al zo snel zou komen hadden wij toen niet gedacht, maar is nu dus een feit!

Cats…
Het thema van deze expositie is ontstaan vanuit Louises liefde voor katten en de inspiratie die bij haar opborrelde om katten in bijzondere situaties vast te leggen op papier en doek. Door de enthousiaste reacties vanuit haar directe omgeving kreeg zij de indruk dat meer mensen het leuk zouden vinden om dit te zien.

(Louise: “Ik wil met name Paul Croes (Behind Eyes) en Ramses Plomp bedanken voor het mogen gebruiken van hun foto’s als referentiemateriaal bij mijn composities van enkele werken.”)

… and Close ups
Naast tekenen en schilderen heeft Louise een liefde ontwikkeld voor fotografie, en dan met name macrofotografie. Zij probeert in haar foto’s een wereld te laten zien die normaal verborgen blijft en niet direct met het blote oog zichtbaar is.

 

Deze expositie duurt van 2 t/m 24 juni 2018
en wordt geopend door Robert Daalmeijer, galeriehouder De Duig,
op zaterdag 2 juni om 15.00 uur.

Tijdens deze expositie is de galerie iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Pin It on Pinterest

Share This